Вишня, якнайкраще підходить для різної домашньої випічки, зокрема для пирогів у духовці. Ця ароматна ягода з кисло-солодким присмаком ідеально поєднується з тістом. Навіть без будь-яких добавок, ягода додасть випічці незабутнього смаку. Подібними ласощами можна балувати своїх близьких цілий рік - взимку використовувати заморожену вишню. Ми хочемо запропонувати простий рецепт смачного американського пісочного пирога з вишнею. Спекти його можна буквально за півгодини (не враховуючи сам підготовчий процес, на який витрачається близько години), при цьому не потрібно особливих кулінарних знань.

Інгредієнти для пирога

Для швидкого вишневого пирога потрібно:

  • Пшеничне борошно вищого ґатунку – 350 гр.;
  • Цукрова пудра – 4 ст. ложки;
  • Вершкове масло – 130-140 гр.;
  • Яйця – 1 шт.;
  • Фільтрована вода – 40-50 мл;
  • Вишня (свіжа чи заморожена) – 0,5 кг;
  • Кукурудзяний крохмаль – 3,5 ст. ложки;
  • Цукровий пісок – 3 ст. ложки.

Готуємо пиріг

1.Промийте під проточною водою ягоду та підсушіть її на паперових рушниках. Видаліть кісточки будь-яким зручним способом. Робіть це обережно, щоб цілісність ягід сильно не постраждала.

пиріг з вишнями

2. Далі переходьте до тіста. Змішайте борошно, що просіює, з солодкою пудрою і харчовою сіллю. Додайте кубики вершкового масла|мастила| і пальцями перетріть все в дрібну крихту. У середині зробіть ямку, розбийте туди яйце і додайте воду (перемішайте вилкою). Швидко замісіть тісто, покладіть його на припорошений мукою|борошном| стіл і сформуйте кулю. Загорніть у целофан і заберіть у прохолодне місце на півгодини.

3.Візьміть форму для запікання, бажано роз'ємну (оптимальний діаметр 23-24 см). Змастіть її олією і трохи присипте борошном або крохмалем. Охолоджене тісто розкотіть у пласт потрібної товщини. Не забудьте трохи залишити для вершини.

4.Заготовку перекладіть у форму, зробивши по периметру бортики висотою близько 2,5 см. Застеліть зверху пергаментом і розподіліть по поверхні квасолю або горох. Випікайте в духовці близько 20 хв. при температурі 180-185°.

пиріг з вишень

5. Тим часом у мисці з'єднайте ягоду з крохмалем. Отриману суміш викладіть на основу, що спеклася. З|із| залишеного тіста зробіть смужки і розкладіть їх зверху у вигляді решітки. Щоб готовий пиріг апетитно зарум'янився, радимо змастити його бовтанки з яйця і молока. Поверніть пиріг у духовку ще на півгодини, лише температуру зменште до 170 ° С.

рецепт пирога з вишнями

Смачного!

Як альтернатива хочемо запропонувати вам не менш смачний пишний заливний пиріг з вишнею. Тісто підійде таке ж, як у минулому рецепті пирога з вишнею, а для начинки, крім вишні, знадобиться сметана густої консистенції – 200 мл, цукрова пудра – третина склянки та трохи ваніліну.

Поки запікається пиріг із ягодою, зробіть сметанний крем. Для цього сметану перемішайте з пудрою та ваніліном. Міксером краще не користуватися, інакше суміш виходить рідкою. Цю заливку розподіліть рівномірно гарячим пирогом. Після остигання відправте його в холодильник на 2 години.

американський пиріг з вишнями

La-torta.ua - все для приготування в домашніх умовах

Все, що потрібно для випікання, ви можете купити в інтернет-магазині La-torta.ua. Зайдіть на сайт та ознайомтеся з багатим асортиментом кулінарних товарів (інструмент, форми, різні інгредієнти).